Monday, February 22, 2010

Set Bunga "Tak Tau"














Salam semua. Hari ni nak kongsi satu lagi set lengkap yang aku dapat dari apeks. Aku pun tak tau nak bagi nama apa kat bunga pada set ini. Dah puas aku tenung dan renung masih lagi aku tidak dapat mengenal pasti spesies bunga ni. Set ini aku jumpa di kedai apek sama ngan set pink roses tu, sayangnya seperti juga set OC Malaysia tu, set ni pun tinggal satu set je dalam simpanan apek tu.Walaupun bunga pada set ini tidaklah secantik mana tapi nampak manis pada pandangan mataku...






















Teko inilah yang membuat aku tertarik untuk memiliki set ini. Suka tengok tangkai dan muncungnya. Muncungnya yang ala-ala mucung aladin tu membuatkan aku terfikir, kalaulah aku dapat banyak teko ni boleh juga aku buat pemindahan muncung pada teko VCR OKU ku itu hehe...

Sugar pot yang boleh bertukar-tukar penutup ngan teko sebab sama bentuk dan saiz.























Creamer jug yang agak tinggi



















Set cawan yang sedang-sedang saja....


















Sekeping pinggan kek dan 6 keping piring kuih

Sekian dulu untuk kali ini, wassalam..

Kalau ada jarum yang patah,
Jangan simpan di dalam peti,
Kalau ada silap dan salah,
Jangan simpan di dalam hati.
Related Posts with Thumbnails

putera puteriku